Details:

Name City Unity College Nicosia Phone +35722332333 Email seminars@cityu.ac.cy

Professional Barista

Το συγκεκριμένο προγραμμα κατάρτισης δημιουργήθηκε με σκοπό να πιστοποιεί ότι ο κάθε συμμετέχον αναμένεται να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την παρασκευή καφέ και άλλων ροφημάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας του χώρου και εξηγεί τις βασικές αρχές επεξεργασίας, παρασκευής, σερβιρίσματος και συντήρησης του καφέ.

Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του που θα συναρπάσει γευστικά, η πιστοποίηση αυτή απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία Barista που θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξει την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Αναλυτικότερα, οι στόχοι κατάρτισης για τους συμμετέχοντες είναι:

  • Να γνωρίσουν τις βασικές αρχές καλλιέργιες της επεξαργασίας του καφέ
  • Εκμάθηση χειρισμού των βασικών εργαλείων και μηχανιμάων παρασκευής ροφημάτων
  • Θεωριτική και πρακτική γνώση για νέες μεθόδους και πρακτικέ παρασκκευής καφέ και ροφημάτων
  • Να αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα της ποιότητας του νερού στο τελικό αποτέλεσμα
  • Εκμάθηση παρασκευής κάθε είδους καφέ, τσάι, σοκολάτας σε πρακτικό επίπεδο,
  • Εκμάθηση τρόπων βελτίωσης του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης
  • Ανάλυση βασικών αρχώων διαχείρισης καταστήματος