Πτυχίο Πληροφορικής (Cardiff Met)

   

Tο CityU σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο, Cardiff Met, που εδρεύει στο Κάρντιφ της Ουαλίας, προσφέρει πρόγραμμα σπουδών, που καταλήγει στο Πτυχίο Πληροφορικής (BA (Hons) in Computer Science).

Οι φοιτητές, ​οι οποίοι ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα μπορούν να ​συμμετάσχουν στην τελετή αποφοίτησης του Cardiff Met στην Ουαλία, ​ενώ ​καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους, ​είναι κάτοχοι της φοιτητικής ταυτότητας του ​Cardiff Met.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην ευρεία εφαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων και της τεχνολογίας των πληροφοριών στο σύγχρονο κόσμο, στην επιστημονική έρευνα, στην ανάπτυξη προϊόντων όπως επίσης και στην κοινωνική αλληλεπίδραση και το επιοχειρηματικό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, παρέχει στους φοιτητές γνώσεις των βασικών εννοιών της πληροφορικής, των σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής αλλά και βαθιά κατανόηση των θεωρητικών βασικών αρχών και των τεχνικών της Πληροφορικής με έμφαση στη σημασία της τεχνολογίας στο σύγχρονο κόσμο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές, εξοικειώνονται με τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα και τη βιομηχανία της Πληροφορικής.

   

Πώς γίνεται να φοιτώ στην Κύπρο και να παίρνω πτυχίο Αγγλικού Πανεπιστημίου;

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και οι νόμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέπουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου να προσφέρουν τίτλους σπουδών αναγνωρισμένων πανεπιστημίων χωρών-μελών της ΕΕ​, με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise).

Για να επιτευχθεί, όμως αυτή η συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου του εξωτερικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Κύπρο, το πανεπιστήμιο ​αξιολογεί το επίπεδο σπουδών του εκπαιδευτικού ιδρύματος με το οποίο θα ​συνεργαστεί, ​ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να προσφέρει τα προγράμματα του στην Κύπρο.

Στη περίπτωση του CityU, το Cardiff Met αξιολόγησε προσεκτικά το ​εκπαιδευτικό ίδρυμα και έκρινε ότι η ποιότητα είναι τέτοια, που να δικαιολογεί τη​ συνεργασία αυτή.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι οι έλεγχοι που διενεργεί το ​​Cardiff Met και η σχέση του με το CityU​, ​εποπτεύονται από το Βρετανικό Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας (QAA), το Φορέα δηλαδή, που εποπτεύει όλα τα Βρετανικά Πανεπιστήμια και είναι γνωστός για την αυστηρότητά του.

Επιπρόσθετα το πρόγραμμα λαμβάνει ​​​Κ​ρατική χορηγία, νοουμένου ότι ​ο φοιτητής ​​πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια του Υπουργείου Οικονομικών.

   
Διάρκεια Σπουδών

Ποια είναι η διάρκεια των σπουδών;

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι τρία (3) χρόνια πλήρους (full-time) φοίτησης .  

Ποια είναι η γλώσσα διδασκαλίας;

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική​ αφού το πτυχίο είναι Αγγλικού πανεπιστημίου.

 

Ποια είναι τα κριτήρια εισδοχής;

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει​ να έχουν απολυτήριο Λυκείου​ (ενώ ​σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί συνέντευξη ή παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων ή εισαγωγικές εξετάσεις ή αξιολόγηση προηγούμενης γνώσης σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του προγράμματος​), όπως επίσης και ​να πληρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην ​Αγγλική γλώσσα.

 

Πόσες ώρες τη βδομάδα θα έχω μάθημα;

Οι φοιτητές θα έχουν δώδεκα (12) με δεκαέξι (16) διδακτικές περιόδους ανά ​ε​βδομάδα ανάλογα με το εξάμηνο, οι οποίες θα κατανέμονται σε διαλέξεις και σεμινάρια (ανάλογα με το μάθημα). Οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους καθηγητές τους για επίλυση αποριών και συζήτηση. Τα μαθήματα μπορεί να είναι, είτε πρωινά​ είτε​ απογευματινά.

 

Πού μπορώ να εργαστώ με το συγκεκριμένο Πτυχίο Πληροφορικής;

Το συγκεκριμένο πτυχίο παρέχει στον απόφοιτο τη δυνατότητα να εργαστεί σε διάφορους οργανισμούς και εταιρείες στον τομέα της πληροφορικής ή σε δική του επιχείρηση στον ίδιο τομέα.

 

Πότε αρχίζουν τα μαθήματα;

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να γίνονται δεκτοί φοιτητές δυο φορές το χρόνο (αρχές Οκτωβρίου και αρχές Φεβρουαρίου). Οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων φαίνονται στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο, που μπορείτε να προμηθευτείτε από το Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών.

Μαθήματα
1st Year – 1st Semester (Total 60 Credits)

Required

Computational Thinking CIS4000 20 credits
Architectures & Operating Systems CIS4002 20 credits
Principles of Programming CIS4003 20 credits
  1st Year – 2nd Semester (Total 60 Credits)

Required

Computing & Society CIS4001 20 credits 
Building for the Web CIS4004 20 credits 
Developing Quality Software & Systems I CIS4005 20 credits 
  2nd Year (Total 60 Credits)

Required

Research Methods for Computing & IS CIS5000 10 credits 
Physical Computing CIS5002 20 credits 
Software Carpentry CIS5003 20 credits 
Data & Knowledge Management CIS5004 20 credits 
Developing Quality Software & Systems II CIS5005 20 credits 

Electives (2 courses)

Mobile & Web Technologies CIS5006 20 credits 
Law & Digital Security CIS5007 20 credits 
Multimedia & Interaction CIS5009 20 credits 
Networks & Communications CIS5010 20 credits 
Employability Skills Project with PDP BRM5034 10 credits 
  3rd Year (Total 60 Credits)

Required

Computer Science Dissertation Project CIS6001 40 credits 
Professional & Ethical Issues in IT CIS6004 20 credits 
Computational Intelligence CIS6005 20 credits 
Cyber Security CIS6006 20 credits 

Electives (2 courses)

Advanced Programming CIS6003 20 credits 
Parallel & Distributed System CIS6007 20 credits 
Advanced Multimedia CIS6009 20 credits 
Analytics & Business Intelligence CIS6008 20 credits 
Teaching of Computing CIS6010 20 credits 
Computer Graphics CIS6012 20 credits 
Industrial Work Experience BRM6030 20 credits 
Προϋποθέσεις Εγγραφής
Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει:
  • να έχουν απολυτήριο Λυκείου.
  • σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί συνέντευξη ή παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων ή εισαγωγικές εξετάσεις ή αξιολόγηση προηγούμενης γνώσης σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του προγράμματος.
  • να πληρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην αγγλική γλώσσα
       

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του CityU, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.


                         
   

Συμπληρώστε το έντυπο επικοινωνίας

Σύντομα ένας εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας

       

Όνομα*

Email*

Τηλέφωνο επικοινωνίας*


Προγραμμα Σπουδών

Μήνυμα   
Πληροφορίες Προγράμματος
Τμήμα Σπουδών
Τμήμα Πληροφορικής

Σχετικά Προγράμματα

footfetishbb.com
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Αφήστε Μήνυμα
close slider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ