Πτυχίο Ψυχολογίας (Cardiff Met)

   

Το CityU σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Cardiff ​Met, που εδρεύει στο ​Κάρντιφ της Ουαλίας​, ​προσφέρει πρόγραμμα σπουδών, που καταλήγει στο Πτυχίο Ψυχολογίας (BA (Hons) in Psychology).

Οι φοιτητές, ​οι​ ​οποίοι ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα μπορούν να ​συμμετάσχουν στην τελετή αποφοίτησης του Cardiff Met στην Ουαλία, ​ενώ ​καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους, ​είναι κάτοχοι της φοιτητικής ταυτότητας του ​Cardiff Met.

Tο Τμήμα Ψυχολογίας​, με γνώμονα την μετέπειτα επαγγελματική πορεία των σπουδαστών του, παρέχει σε αυτούς δεξιότητες και γνώσεις ​οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν μια επιτυχή καριέρα στον τομέα αυτό​​.​

   
Πλεονεκτήματα
 • Θα διδαχθείτε από μια ομάδα ακαδημαϊκών φιλική και προσιτή, που ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ανάπτυξή σας​ ενώ θα έχετε ​στενή συνεργασία με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο ​σας ​(personal tutor), που θα είναι εκεί για να σας στηρίξει ​καθόλη τη διάρκεια των σπουδών σας. ​
 • Θα αποκτήσετε εξαιρετικές ικανότητες στις ερευνητικές μεθόδους, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνετε τα οφέλη μιας ενεργούς κοινωνίας Ψυχολογίας , που οργανώνει συνέδρια φοιτητών, βραδιές κινηματογράφου, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα, νιώθοντας μέλος και μέρος αυτής της ομάδας.
 • Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και οι νόμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέπουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου να προσφέρουν τίτλους σπουδών αναγνωρισμένων πανεπιστημίων χωρών-μελών της ΕΕ​, με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise).
 • ​Για να επιτεφχθεί όμως αυτή η συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου του εξωτερικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Κύπρο, το πανεπιστήμιο ​αξιολογεί το επίπεδο σπουδών του εκπαιδευτικού ιδρύματος με το οποίο θα ​συνεργαστεί, ​ώστε να πληροί όλες τις προυποθέσεις για να προσφέρει τα προγράμματα του στην Κύπρο.
 • Στη περίπτωση του CityU, το Cardiff Met αξιολόγησε προσεκτικά το ​εκπαιδευτικό ίδρυμα και έκρινε ότι η ποιότητα είναι τέτοια, που να δικαιολογεί τη​ συνεργασία αυτή.
 • ​Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι οι έλεγχοι που διενεργεί το ​​Cardiff Met και η σχέση του με το CityU​, ​εποπτεύονται από το Βρετανικό Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας (QAA), το Φορέα δηλαδή, που εποπτεύει όλα τα Βρετανικά Πανεπιστήμια και είναι γνωστός για την αυστηρότητά του.
 •  

  Επιπρόσθετα το πρόγραμμα λαμβάνει ​​​Κ​ρατική χορηγία, νοουμένου ότι ​ο φοιτητής ​​πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια του Υπουργείου Οικονομικών.

Διάρκεια Σπουδών

Ποια είναι η διάρκεια των σπουδών;

Η διάρκεια ​του προγράμματος​ είναι τρία​ (3)​ χρόνια πλήρους (full-time) φοίτησης.

 

Ποια είναι η γλώσσα διδασκαλίας;

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική​ αφού το πτυχίο είναι Αγγλικού πανεπιστημίου.

 

Ποια είναι τα κριτήρια εισδοχής;

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει​ να έχουν απολυτήριο Λυκείου​ (ενώ ​σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί συνέντευξη ή παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων ή εισαγωγικές εξετάσεις ή αξιολόγηση προηγούμενης γνώσης σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του προγράμματος​) όπως επίσης και ​να πληρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην ​Αγγλική γλώσσα.

 

Πόσες ώρες τη βδομάδα θα έχω μάθημα;

Οι φοιτητές θα έχουν δώδεκα (12) με δεκαέξι (16) διδακτικές περιόδους ανά ​ε​βδομάδα ανάλογα με το εξάμηνο, οι οποίες θα κατανέμονται σε διαλέξεις και σεμινάρια (ανάλογα με το μάθημα). Οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους καθηγητές τους για επίλυση αποριών και συζήτηση. Τα μαθήματα μπορεί να είναι, είτε πρωινά​ είτε​ απογευματινά.

 

Πότε αρχίζουν τα μαθήματα;

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να γίνονται δεκτοί φοιτητές δυο φορές το χρόνο (αρχές Οκτωβρίου και αρχές Φεβρουαρίου). Οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων φαίνονται στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο, που μπορείτε να προμηθευτείτε από το Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών.

Μαθήματα
1st Year – 1st Semester (Total 60 Credits)

Required

Introduction to Psychology PSY-4001 20 credits
Developmental Psychology I PSY-4004 20 credits
Social Psychology I PSY-4005 20 credits
  1st Year – 2nd Semester (Total 60 ECTS)

Required

Data Analysis PSY-4003 20 credits
Brain and Cognition PSY-4006 20 credits
  2nd Year – 1st Semester (Total 50 Credits)

Required

Research Methods PSY-4002 20 credits
Developmental Psychology II: Childhood Issues and Disorders PSY-5003 20 credits
Social Psychology II PSY-5006 10 credits
  2nd Year – 2nd Semester (Total 70 ECTS)

Required

Cognitive Neuroscience PSY-5001 20 credits
Research and Statistics PSY-5002 20 credits
Individual Differences PSY-5007 20 credits
Contemporary Issues in Psychology PSY-5004 10 credits
  3rd Year – 1st Semester (Total 45 ECTS)

Required

Project Proposal PSY-6107 5 credits

Electives

Clinical Psychology I PSY-6002 10 credits
Applied Psychological Testing PSY-6006 10 credits
Occupational Psychology PSY-6017 10 credits
Contemporary Issues in Psychology II PSY-6018 10 credits
  3rd Year – 2nd Semester (Total 75 ECTS)

Required

Project Proposal PSY-6107 5 credits
Project Dissertation PSY-6001 30 credits

Electives

Forensic Psychology PSY-6010 10 credits
Health Psychology PSY-6009 10 credits
Applied Psychological Therapies PSY-6024 10 credits
Exercise Psychology PSY-6022 10 credits
Προϋποθέσεις Εγγραφής
Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει:
 • Να έχουν Απολυτήριο Λυκείου
 • Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί συνέντευξη ή παρακολούθηση συγκεκριμένων προπαρασκευαστικών μαθημάτων ή εισαγωγικές εξετάσεις ή αξιολόγηση προηγούμενης γνώσης σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του προγράμματος
 • Τήρηση των προϋποθέσεων για επάρκεια στην αγγλική γλώσσα επιπέδου Β2.
       

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του CityU, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.


                         
   

Συμπληρώστε το έντυπο επικοινωνίας

Σύντομα ένας εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας

       

Όνομα*

Email*

Τηλέφωνο επικοινωνίας*


Προγραμμα Σπουδών

Μήνυμα   
Πληροφορίες Προγράμματος
Τμήμα Σπουδών
Τμήμα Ψυχολογίας

Σχετικά Προγράμματα

footfetishbb.com
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Αφήστε Μήνυμα
close slider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ