Πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Cardiff Met)

   

Tο City​U ​σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο​, ​Cardiff Met, ​το οποίο εδρεύει στο ​Κάρντιφ της Ουαλίας, προσφέρει πρόγραμμα σπουδών, που καταλήγει στο Πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών (BA (Hons) in Accounting and Finance).​

​Οι φοιτητές, ​οι οποίοι ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα μπορούν να ​συμμετάσχουν στην τελετή αποφοίτησης του Cardiff Met στην Ουαλία, ​ενώ ​καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους, ​είναι κάτοχοι της φοιτητικής ταυτότητας του ​Cardiff Met.

   

Τι είναι το πρόγραμμα Λογιστικής;

​Είναι το πρόγραμμα, που οδηγεί στο Πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Cardiff Met​ ​​και ​στοχεύει στη παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα επιτρέψουν στους κατόχους του Πτυχίου να εργοδοτηθούν σε Ελεγκτικά Γραφεία, λογιστήρια εταιρειών και οργανισμών, αλλά και γενικότερα σε οργανισμούς, που χρειάζονται στελέχη με πολύ καλές γνώσεις της Λογιστικής.​

 

Τo συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει εννέα ​(9) ​εξαιρέσεις από τις εξετάσεις του ACCA​.​

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα λογιστικής και οικονομικής διεύθυνσης, μαθήματα που αφορούν ​τη διεύθυνση​ ​ανθρώπινου δυναμικού,​ αλλά στοχεύει και​ ​σ​​την κατανόηση του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος,​ στο οποίο​ λειτουργούν οι επιχειρήσεις​.

Επίσης, περιλαμβάνει μαθήματα, που αφορούν το δίκαιο των επιχειρήσεων, ​όπως ​​και τη διαχείριση συστημάτων πληροφοριών από τις επιχειρήσεις.

​​ 

Πώς γίνεται να φοιτώ στην Κύπρο και να παίρνω πτυχίο Αγγλικού Πανεπιστημίου;

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και οι νόμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέπουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου να προσφέρουν τίτλους σπουδών αναγνωρισμένων πανεπιστημίων χωρών-μελών της ΕΕ​, με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise).

Για να επιτεφχθεί, όμως αυτή η συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου του εξωτερικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Κύπρο, το πανεπιστήμιο ​αξιολογεί το επίπεδο σπουδών του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με το οποίο θα ​συνεργαστεί, ​ώστε να πληροί όλες τις προυποθέσεις για να προσφέρει τα προγράμματα του στην Κύπρο.

Στη περίπτωση του CityU, το Cardiff Met αξιολόγησε προσεκτικά το ​εκπαιδευτικό ίδρυμα και έκρινε ότι η ποιότητα είναι τέτοια, που να δικαιολογεί τη​ συνεργασία αυτή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι έλεγχοι, που διενεργεί το ​​Cardiff Met και η σχέση του με το CityU​, ​εποπτεύονται από το Βρετανικό Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας (QAA), το Φορέα δηλαδή, που εποπτεύει όλα τα Βρετανικά Πανεπιστήμια και είναι γνωστός για την αυστηρότητά του.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα λαμβάνει ​​​Κ​ρατική χορηγία, νοουμένου ότι ​ο φοιτητής ​​πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια του Υπουργείου Οικονομικών.

​​   
Μαθήματα
1st Year – 1st Semester (Total 60 Credits)

Required

Financial Accounting BAC4008 20 credits
Business in Global Context BSP4002 20 credits
Introduction to Information Systems BCO4008 10 credits
Financial Services : Regulation and Ethics Greece-EU BAC 4021 10 credits
  1st Year – 2nd Semester (Total 60 Credits)

Required

Management Accounting BAC4009 20 credits
Personal Development Planning BRM4007 10 credits
Digital Accounting BAC 4019 10 credits
Quantitative Methods for Accountants BEC 4003 20 credits
  2nd Year – 1st Semester (Total 60 Credits)

Required

Corporate and Business Law BHL5015 20 credits
Financial Management BAC5006 20 credits
Financial Reporting BAC5001 20 credits
  2nd Year – 2nd Semester (Total 60 Credits)

Required

Taxation BAC5007 20 credits
Audit and Assurance BAC5003 20 credits
Performance Management BAC5010 20 credits
  3rd Year – 1st Semester (Total 60 Credits)

Required

Advanced Financial Management BAA6004 20 credits
Advanced Financial Reporting BAA6002 20 credits

Electives

Strategic Management BSP6000 20 credits
  3rd Year – 2nd Semester (Total 60 Credits)

Required

Advanced Taxation BAA6001 20 credits
Audit and Corporate Governance BAA6003 20 credits
Advanced Performance Management BAA6000 20 credits
   
Κριτήρια εισδοχής

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει​ να έχουν απολυτήριο Λυκείου​ (ενώ ​σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί συνέντευξη ή παρακολούθηση συγκεκριμένων μαθημάτων ή εισαγωγικές εξετάσεις ή αξιολόγηση προηγούμενης γνώσης σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του προγράμματος​), όπως επίσης και ​να πληρούν τις προϋποθέσεις για επάρκεια στην ​Αγγλική γλώσσα.

Διάρκεια Σπουδών

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι τρία​ (3)​ χρόνια πλήρους (full-time) φοίτησης.

 

Ποια είναι η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων;

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική,​ αφού το πτυχίο είναι Αγγλικού πανεπιστημίου.

​ 

Πόσες ώρες τη βδομάδα θα έχω μάθημα;

Οι φοιτητές θα έχουν δώδεκα (12) με δεκαέξι (16) διδακτικές περιόδους ανά ​ε​βδομάδα ανάλογα με το εξάμηνο, οι οποίες θα κατανέμονται σε διαλέξεις και σεμινάρια (ανάλογα με το μάθημα). Οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους καθηγητές τους για επίλυση αποριών και συζήτηση. Τα μαθήματα μπορεί να είναι, είτε πρωινά​ είτε​ απογευματινά.

 

Πότε αρχίζουν τα μαθήματα;

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να γίνονται δεκτοί φοιτητές δυο φορές το χρόνο (αρχές Οκτωβρίου και αρχές Φεβρουαρίου). Οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων φαίνονται στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο, που μπορείτε να προμηθευτείτε από το Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών.

 
         

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του CityU, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.


                         
   

Συμπληρώστε το έντυπο επικοινωνίας

Σύντομα ένας εκπρόσωπος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας

       

Όνομα*

Email*

Τηλέφωνο επικοινωνίας*


Προγραμμα Σπουδών

Μήνυμα   
Πληροφορίες Προγράμματος

Σχετικά Προγράμματα

footfetishbb.com
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Αφήστε Μήνυμα
close slider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ