Εργατική Νομοθεσία & Εργασιακές Σχέσεις στην Κύπρο

Η σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή των προνοιών και κανονισμών της εργατικής νομοθεσίας στον επαγγελματικό χώρο είναι νομική και ηθική ευθύνη του κάθε οργανισμού.
Ως εκ τούτου, οφείλουν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη διαχείριση ανθρώπων, τη συμβουλευτική σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και τον τομέα της μισθοδοσίας και κοινωνικών ασφαλίσεων να είναι επαρκώς καταρτισμένοι και ενημερωμένοι για το τι προνοούν οι σχετικοί νόμοι, το πώς εφαρμόζονται πρακτικά στον χώρο εργασίας και τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά δρώμενα και τις εργασιακές σχέσεις. Στόχοι Κατάρτισης Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση: Να αποκτήσουν ή αναπτύξουν περεταίρω γνώσεις και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις αναφορικά με την εφαρμογή των βασικών προνοιών και κανονισμών της εργατικής νομοθεσίας στον επαγγελματικό χώρο όπως, α) τη σωστή συναρμολόγηση των συμβολαίων εργασίας, β) τα απαιτούμενα έγγραφα των προσλήψεων γ) τη σωστή χρήση των συμβάσεων  καθορισμένης διαρκείας, δ) το σχέδιο κοινωνικών ασφαλίσεων στην Κύπρο ε) την ετήσια άδεια και άδεια ασθενείας στ) την προστασία της μητρότητας / πατρότητας και την γονική άδεια η) τον τερματισμό της απασχόλησης και άλλα επίκαιρα και σημαντικά θέματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές και Λειτουργούς Ανθρώπινου Δυναμικού, Προϊστάμενους Τμημάτων, Υπεύθυνους Λογιστηρίου & Μισθοδοσίας, Επαγγελματίες Λογιστές και Συμβούλους Επιχειρήσεων.
Μέθοδοι και τεχνικές κατάρτισης
 • Διάλεξη – Παρουσίαση
 • Ερωτήσεις – Απαντήσεις
 • Εμπειρικά παραδείγματα
 • Ατομικές και ομαδικές ασκήσεις
 • Καλές επιχειρηματικές πρακτικές
 • Αποφάσεις Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών και του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Εκπαιδευτικά μέσα και εξοπλισμός:
 • Οθόνη προβολής
 • Χαρτοπίνακας
 • Πίνακας μαρκαδόρου
 • Video μικρής διαρκείας
 • Έντυπα και σημειώσεις
Σύστημα τήρησης στοιχείων
Θα υπάρχει παρουσιολόγιο όπου οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν και θα σημειώσουν την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης τους. Το παρουσιολόγιο θα υπογραφεί επίσης από τον εκπαιδευτή και τον Υπεύθυνο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Σύστημα αξιολόγησης
 • Ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο το οποίο θα δοθεί στους συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και θα τους ζητηθεί να το συμπληρώσουν. Η επώνυμη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα είναι προαιρετική, για να ενθαρρυνθεί η ελεύθερη έκφραση των απόψεων και εισηγήσεων των συμμετεχόντων.
 • Ειδικά διαμορφωμένο Τεστ με 20 ερωτήσεις σωστού λάθους και πολλαπλής επιλογής εφ όλης της διδακτέας ύλης. Το τεστ πέραν της μορφής της εξέτασης – αξιολόγησης γνώσεων είναι και ένα είδος ανακεφαλαίωσης και εμπέδωσης της γνώσης.
Πιστοποίηση κατάρτισης
Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες που θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμαg.  Στο κάτω μέρος του πιστοποιητικού θα αναφέρεται: «Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού».
  Γλώσσα διδασκαλίας και σημειώσεων – Αγγλική  
Φόρμα Ενδιαφέροντος

Όνομα

Email

Τίτλος Σεμιναρίου

Λεπτομέρειες

Αίτηση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής σε Σεμινάριο
Κατεβάστε την Αίτηση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής σε Σεμινάριο εδώ

Παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με το City Unity College Nicosia για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 332333 ή αποστείλετε e-mail στο g.markatos@cityu.ac.cy

Πληροφορίες Προγράμματος

Σχετικά Προγράμματα

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Αφήστε Μήνυμα
close slider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ