Υπεύθυνος αγροτουριστικής μονάδας

Ο φιλοσοφία του αγροτουρισμού βασίζεται στην θετική αλληλεπίδραση του επισκέπτη και του κατοίκου της υπαίθρου σε κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Μέσα από την παροχή υπηρεσιών σε αγροτικές εγκαταστάσεις, ο επισκέπτης τουρίστας έρχεται σε επαφή με το τοπικό φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον των αγροτικών περιοχών, τις αγροτικές ασχολίες και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα.

Ο υπεύθυνος της αγροτουριστικής μονάδας καλείται να γνωρίζει τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό.

Στόχοι Σεμιναρίου:
  • Το σεμινάριο στοχεύει στην παροχή των αναγκαίων γνώσεων και πρακτικών ικανοτήτων που χρειάζονται όσοι δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον αγροτουριστικό τομέα ώστε να μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθώς επίσης και να διαχειρίζονται σωστά μια κερδοφόρα αγροτουριστική επιχείρηση.
  • Η εκμάθηση των σωστών τρόπων της οργάνωσης και της διαχείρισης της αγροτουριστικής επιχείρησης.
  • Η ανάλυση και η εκμάθηση των τρόπων διαφήμισης  και προώθησης των προσφερόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας  στους τουρίστες – επισκέπτες, μέσα από την σωστή διαχείριση της αγροτουριστικής μονάδας και την προβολή των προϊόντων της.
  • Η εκμάθηση των τρόπων οργάνωσης της επιχείρησης και του προσωπικού, καθώς και η σωστή οργάνωση και διαχείριση των τοπικών πόρων.
  • Η παρουσίαση των δικτύων μέσα από τα οποία θα μπορούν να προωθήσουν τις αγροτουριστικές μονάδες και τα  προϊόντα τους.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Αφήστε Μήνυμα