Επαγγελματίας Barista

 

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία barista ο οποίος θέλει να αυξήσει τις γνώσεις και δεξιότητες του σε όλο το φάσμα εργασιών της παρασκευής καφέ και ροφημάτων.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αναμένεται να δώσει στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα γνωστικά εφόδια και πρακτικές δεξιότητες για την παρασκευή καφέ και άλλων ροφημάτων.

Μέσα από το πρόγραμμα κατάρτισης, ο  συμμετέχοντας θα αποκτήσει τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, όλες τις αρχές και απαραίτητες γνώσεις συντήρησης, επεξεργασίας, παρασκευής και  σερβιρίσματος του καφέ.

Αρχικά, μέσα από την ιστορική αναδρομή παραγωγής και καλλιέργειας του καφέ και στην συνέχεια μέσα από την εκμάθηση των σύγχρονων τεχνικών της επεξεργασίας, παρασκευής και σερβιρίσματος του καφέ, ο κάθε συμμετέχοντας με το τέλος του σεμιναρίου, θα έχει τα κατάλληλα εφόδια τα οποία θα τον κάνουν να ξεχωρίσει σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή, τουριστική ή επισιτιστική μονάδα κι αν εργαστεί.

Στόχοι Σεμιναρίου:

  • Η εκμάθηση των βασικών αρχών της καλλιέργειας και της επεξεργασίας του καφέ.
  • Η θεωρητική καθώς και η πρακτική εξάσκηση του χειρισμού των βασικών εργαλείων και μηχανημάτων παρασκευής ροφημάτων.
  • Η εκμάθηση των νέων και σύγχρονων μεθόδων παρασκευής καφέ και ροφημάτων.
  • Η εκμάθηση των μεθόδων ελέγχου ποιότητας του νερού και η κατανόηση της σημασίας τους στην παρασκευή καφέ.
  • Η πρακτική εξάσκηση στη παρασκευή κάθε είδους καφέ, τσάι, σοκολάτας και άλλων ροφημάτων.
  • Η ανάλυση των τρόπων βελτίωσης των εκάστοτε υπηρεσιών εξυπηρέτησης.
  • Η εκμάθηση των βασικών αρχών διαχείρισης και οργάνωσης του καταστήματος.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Αφήστε Μήνυμα