Ιχνηλασιμότητα, διαχείριση αλλεργιογόνων και επισήμανση στις επιχειρήσεις τροφίμων

 

Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα αποτελούν ένα βασικό και σημαντικό παράγοντα κινδύνου στη Βιομηχανία Τροφίμων και στους χώρους μαζικής εστίασης. Η σήμανση των τροφίμων σκοπό έχει την παροχή στον καταναλωτή όλων των πληροφοριών σχετικά με το περιεχόμενο και τη σύνθεση των τροφίμων, με στόχο την προστασία της υγείας και των συμφερόντων του. Παράλληλα, η σήμανση των τροφίμων είναι βασικό στοιχείο ελέγχου των αρμόδιων αρχών σε μια βιομηχανία τροφίμων.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν:

  • Την σωστή εφαρμογή του Συστήματος Ιχνηλασιμότητας που αποτελεί εργαλείο οργάνωσης και διαχείρισης της παραγωγικής διαδικασίας, προνοεί αύξηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας, διασφαλίζει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και παρέχει τη δυνατότητα άμεσης ανάκλησης προϊόντων σε περίπτωση εκδήλωσης κρίσης.
  • Την κατανόηση των βασικών αρχών και πρακτικών για την διαχείριση των αλλεργιογόνων στην Βιομηχανία Τροφίμων.
  • Τους παράγοντες που επηρεάζουν την ύπαρξη αλλεργιογόνων συστατικών στα τρόφιμα.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Αφήστε Μήνυμα